پرونده سازی برای شخصیت ها

پرونده سازی برای شخصیت ها

ابتدایی ترین کاری که برای نوشتن هر داستان لازم است انجام دهیم ایجاد پرونده هایی برای هر شخصیت داستانمان است. این کار به ما کمک میکند تمام شخصیت ها را از هر نظر بسط و گسترش بدهیم. برای این کار لازم است چند نکته ی بسیار مهم را در نظر داشته باشیم:
ما برای توضیح این قسمت چکیده ای از کتاب یک شیوه برای رمان نویسی اثر آقای حسین سنا پور بهره گرفته ایم، و بنا به ضرورت تغییراتی در هر بخش داده ام :

آزاد گذاشتن ذهن
کاری که خودِ من در این مرحله میکنم و میتوانم آن را به عنوان پیشنهاد مطرح کنم، آزاد گذاشتن ذهن برای فکر کردن درباره ی موضوع و شخصیت ها و ماجراست یعنی بدون چارچوب و فقط با این فرض که میخواهیم از داستان مان و به خصوص از شخصیت هامان بیشتر بدانیم.ذهن مان را آزاد بگذاریم تا در گوشه و کنار موضوع و شخصیت ها بگردد و پرسه بزند . هرچه هم به ذهنمان میرسد بی معطلی یاد داشت میکنیم. حتما در هنگام فعالیت های دیگر روزمره مان چیزهایی به ذهنمان میرسد ، پس بهتر است همیشه دفتر یادداشتی همراهمان باشد. این کارمان باعث میشود شناخت بسیار عمیق و کافی از شخصیت ها به دست بیاوریم.

دادن تغییرات کلی
شاید در زمان نوشتن شناسنامه برای شخصیت ها متوجه شوید بعضی هاشان نیاز به تغییرات کلی دارند، این زمان بهترین وقت برای این تغییرات است، بدترین زمان تغییرات شخصیت ها زمان نوشتن رمان یا زمان باز نویسی است.

مسئله ی شخصیت
میشود چندین سئوال مشخص درباره ی شخصیت طرح کنیم و به یک یک آنها جواب بدهیم. به گمانم مهمترین سئوال درباره ی هر شخصیتی این است :
او چه میخواهد؟
آیا شخصیت میخواهد زندگی اش عوض شود و از تکراری بودنِ روزهایش خسته شده؟ آیا با کسی آشنا شده که زندگی او را به کلی عوض کرده؟
ایا ناخواسته در اتفاقی درگیر شده و زندگی اش در خطر است؟
آیا میخواهد دلیل شکست های عاطفی اش را بداند؟
پس فهم این مسائل و موانع ،پیچیدگی شان ، علت ایجادشان، قدمت شان ، عوامل ایجاد کننده شان و غیره و غیره اساس شناخت شخصیت مان و سپس پیش برد درست او در طول رمان خواهد بود.

ادامه دارد
فیروزه سادات امیرمالایی

کلید واژه: رمان نویسی، شناسنامه شخصیت ، حسین سنا پور

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *